Skigebied Zell am See/Kaprun

Piesendorf/Walchen is een klein dorp met twee grotere skidorpen om de hoek. Het ligt namelijk tussen  Zell am See en Kaprun. Samen vormen deze dorpen het skigebied Europa Sportregion.

Piesendorf/Walchen heeft een eigen skischool en skiverhuur. Als gast van ons appartement ontvangt u hier 10% korting. Kijk voor meer info op Skischule Entleitner. In Piesendorf/Walchen kunt u op de berg Nagelköpfel ook andere sneeuwsporten doen, zoals onder andere airboarden, rodelen, ski gliding en snowtubing.  Erg leuk voor het hele gezin.

 

De Schmittenhöhe - de hoogste berg van Zell am See - kent een breed scala aan afdalingen en kan redelijk sneeuwzeker genoemd worden. Ongeveer 70% van de pistes bevindt zich boven de 1.400 meter en dat biedt voldoende zekerheid voor mooie afdalingen van medio december tot aan april. Veel afdalingen voeren u langs prachtige dennebossen en bieden een mooi uitzicht op het meer.  Een gebied zowel geschikt voor de beginner, maar zeker ook voor de gevorderde skiërs, Zell am See kent nl. een heel aantal zwarte uitdagende afdalingen.

Mocht u het wat hogerop willen zoeken dan biedt Kaprun met zijn gletsjer (3.029 meter) nog eens 66 km aan pistes.  

Skien op de gletsjer is een ware belevenis.  Ook weer geschikt voor beginners tot gevorderden.


Vanuit Piesendorf/Walchen zijn ook de Skigebieden van Kitzbuhel en Saalbach/Hinterglemm binnen 20 minuten met de auto te bereiken. Neemt u de Salzburger Skicard, dan kunt op dezelfde pas in alle drie en nog meer gebieden skiën. 


Wilt u even een dag niet skiën, maar toch actief bezig zijn dan mag een bezoek aan de langste rodelbaan niet ontbreken. Deze ligt in de Wildkogel Arena (Bramberg/Neukirchen) en is maar liefst 14 km lang. (ook dit gebied valt onder de Salzburger Skicard)


Voor de langlaufliefhebber zijn er diverse langlaufroutes uitgezet. Deze beginnen al in Piesendorf/Walchen. Maar ook hogerop op de Schmitten zijn diverse routes geprepareerd in de winter.