In de zomer is het aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt van Piesendorf/Walchen groot. We noemen er een paar:

 

De Kitzsteinhorn in Kaprun.

Met zijn 3.029 meter boven de zeespiegel is het Gipfelstation van de Kitzsteinhorn met het panorama platform "Top of Salzburg" het hoogste punt in het Salzburgerland dat ook zonder klimkunsten het hele jaar door bereikbaar is.  Geen andere plek op deze hoogte is zo toegankelijk en biedt toch een zo schitterende blik op het grote beschermde gebied van de Alpen en de hoogste toppen van Oostenrijk, zoals de Großglockner (3.798 m), Großvenediger (3.662 m) en de Hocheiser (3.206 m). 

 

De "hochalpenstrasse" naar de Grossglockner, 36 haarspeldbochten en een lengte van 48 kilometer. Een geliefde route.

 

De Krimmler Wasserfallen. Europa's grootste waterval. Ook leuk te combineren met een rit met de Pinzgauer Dampfzug. Een stoomtreintje die rijdt van Zell am See naar Krimml. U kunt opstappen in Walchen.

 

Het Hinkelsteinbad in Piesendorf met mooie ligweide en restaurant, glijbaan en apart kinderbad of de naturbadesee in Niedernsill met diverse klimattributen in het water (beide gratis toegankelijk voor onze gasten)

 

Voor kinderen worden in Piesendorf/Walchen in de zomer diverse activiteiten georganiseerd, waar u als gast van ons chalet gratis aan kunt deelnemen.

 

De zomerrodelbaan voor kinderen in Kaprun is erg leuk.